De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Aandacht voor Twentse burgerinitiatieven in erfgoed Indië te Almelo

Aandacht voor Twentse burgerinitiatieven in erfgoed Indië te Almelo

ALMELO - Er zijn, ook in Twente, steeds meer burgerinitiatieven. Gelijkgestemden weten elkaar steeds beter te vinden door onder andere sociale media. Hierdoor ontstaan allerlei informele initiatieven, waarbij de betrokkenen zich inzetten voor een gezamenlijk doel of ideaal. Sommige van deze initiatieven zijn succesverhalen, andere initiatieven lopen uit op een teleurstelling. Aan dit fenomeen wijdt Architectuurcentrum Twente volgende week woensdag een seminar. Dat gebeurt in het industriële erfgoed van Indië te Almelo.

Er zal aandacht worden besteed aan een aantal Twentse burgerintiatieven en inzicht gegeven in de processen tussen overheid en burgers. De opzet is te kijken naar de bijdrage van burgers en daarmee de veranderende rol van de overheid. Als inleider zal onderzoeker Van Dam van Alterra Universiteit Wageningen aandacht schenken aan burgerinitiatieven in de groene leefomgeving, sociaal cultureel ondernemerschap en sociale innovatie.

Er is verder aandacht voor burgerinitiatieven als Smaaketalage én Proeftuinen én Groenste Idee van Almelo, waarbij de initiatiefnemer/chefkok en de betrokken ambtenaar aan het woord komen. Ook staat de schijnwerper op zonnepark De Groene Weuste en Generatiepark in Wierden. Tenslotte gaat het over projecten MijnDorp2030 en Noaberkracht Dinkelland/Tubbergen.

 

 

Deel dit nieuws!