De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • PvdA en SP maken samen vuist voor vertrek ABZ uit hart Markelo

PvdA en SP maken samen vuist voor vertrek ABZ uit hart Markelo

MARKELO - De aadsfracties van de PvdA en de SP in de gemeenteraad van Hof van Twente trekken samen op als het gaat om de verplaatsing van de voederfabriek ABZ in het centrum van Markelo.

Beide partijen zijn van oordeel dat de voederproducent vanwege zijn omvan en productieprocedé niet thuishoort in het centrum van Markelo. De leidsmannen Rijkens van de PvdA en Kalter van de SP  hebben een motie voorbereid die het college van burgemeester en wethouders opdraagt in overleg te treden met de directie van het bedrijf om na te gaan of er overeenstemming kan worden bereikt over zo’n verplaatsing, bij voorkeur naar een bedrijventrrein in de gemeeente, zoals Zenkeldamshoek nabij de A1 te Goor, waar nog voldoende ruimte voorradig is.

Nadat de PvdA al eerder de opvatting ventileerde dat ABZ niet in een dorpskern thuishoort kwam de SP daar vorige week ook mee voor de draad. Beide partijen slaan nu de handen in elkaar. De inzet  is constructief overleg om de mogelijkheden af te tasten die voor alle betrokkenen gunstig kunnen uitpakken voor welzijn, werkgelegenheid en centrumontwikkeling. De samenwerking haalt in de gemeente Hof van Twenteook de banden tussen PvdA en SP aan, wat landelijk nog niet lukt. Rijkens ziet één profressieve fractie in de toekomst wel zitten, maar zegt dat naar zijn beste weten de landelijke SP daar tot nu toe een veto over uitspreekt.

 

Deel dit nieuws!