De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Lokale Ontwikkelaar zet spoed achter bouw van Middenplein in Enter

Lokale Ontwikkelaar zet spoed achter bouw van Middenplein in Enter

ENTER - De bouw van de tweede fase van het Middenplein in Enter begint in het voorjaar en het hangt mede van de gemeente Wierden af in welk procedureel tempo de bouw van woningen (elf appartementen), winkels en kantoren kan plaatsvinden.

Er is in elk geval volgens de plaatselijke ontwikkelaar CMG meer dan genoeg belangstelling voor de appartementen en de commerciƫle ruimtes. Het gemeentebestuur moet er formeel nog mee akkoord gaan, maar de raad stemde er eerder al con amore mee in.

Het college is nu aan zet in zijn rol als uitvoerende macht. De reconstructie van de Dorpsstraat (Midden en Zuid) zou de gemeente pas in 2019 ter hand willen nemen, maar de ondernemers in Enter zien zulks liever vandaag dan morgen gebeuren.

De gemeenteraad sprak zich eerder uit voor spoed (de planvorming sleeept al jaren), waarbij de aanleg van het Middenplein in afstemming met de reconstructie van de Dorpsstraat zou moeten plaatsgrijpen, op basis van de aangepaste bestemmingsplannen. In de beschouwingen over de begroting 2018 komt een en ander deze week nog aan snee.

Deel dit nieuws!