De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Almelo praat met Berkelland over verkoop aandelenpakket Twence

Almelo praat met Berkelland over verkoop aandelenpakket Twence

ALMELO - De gemeente Almelo praat serieus over de verkoop van haar aandelenpakket aan de gemeente Berkelland. Dat heeft wethouder Langius van Almelo zojuist gezegd in de debatten over de begroting voor volgend jaar. Almelo heeft ruim elf procent van de aandelen in het Twentse afvalverbrandings- en energieopwekkingsbedrijf Twence. Oldenzaal zou aanhaken, want wil ook van de aandelen Twence af, krap vijf procent.

Beide gemeenten zien het houden van aandelen niet als een kerntaak van de overheid. Waar in het Almelose geval bijkomt dat de gemeente het geld goed kan gebruiken om meerjarige gaten in het huishoudboekje te kunnen aanzuiveren. De gemeente Almelo verwacht zoals eerder gemeld circa vijftien miljoen voor haar aandelenpakket te beuren. Met de verkoop leveren Almelo en Oldenzaal overigens het aangename jaardividend in.

De fusiegemeente Berkelland heeft een bescheiden (halve) historie, want twee van de vier voormalige gemeenten, Eibergen en Neede, maakten deel uit van de regio Twente en hadden in dier voege ook aandelen Twence die 'mee zijn genomen'. Daarenboven ziet Berkelland behalve een aanlokkelijk rendement ook een impuls voor lokale doelstellingen terzake het klimaatbeleid en verdere verduurzaming in de onderscheiden dorpen.

Langius zegt dat verkoop van de aandelen Twence dichterbij komt. 'We moeten nog onderhandelingen door, maar toch zijn er hoopgevende berichten.'

Deel dit nieuws!