De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Joosten, fractiechef VVD Overijssel, wordt burgemeester Dinkelland

Joosten, fractiechef VVD Overijssel, wordt burgemeester Dinkelland

DENEKAMP - Tijdens een speciale raadsvergadering heeft de gemeenteraad van Dinkelland vanavond besloten de huidige fractievoorzitter Joosten van de VVD in Overijssel voor te dragen als burgemeester.

De 58-jarige Joosten woont in Rheezerveen (Hardenberg), doch geboortig in Heerlen als zoon van een mijnwerker.

Joosten heeft een omvangrijke staat van dienst als manager en als consultant in zowel het bedrijfsleven als de publieke sector. Hij heeft diverse leidinggevende en adviserende functies vervuld in het bedrijfsleven, meldt een persbericht. in het bijzonder in de sector communicatietechnologie.

De gemeente Dinkelland en derzelver gemeenteraad kan wel een communicatievestoot gebruiken, want het was de afgelopen jaren ewb politiek-bestuurlijk getroebleerd en intrisiek verdeeld huis. Dat ontstond in de periodes van strabante burgemeesters van het ype Willeme en Cazemier. Als waarnemer kon burgemeester Bakker er afgelopen jaar niet meer van maken, het college brak zelfs en drie wethouders stapten op.

Er waren 25 personen met belangstelling voor het burgemeesterschap van de gemeente Dinkelland. Joosten is unaniem gekozen uit in totaal 25 kandidaten en volgens voorzitter Ten Dam van de vertrouwenscommissie, tevens leidsvrouw van de grootste raadsfractie Lokaal Dinkelland: .’We zijn dan ook blij dat de nieuwe burgemeester in hoge mate aan onze profielschets en aan de wensen van onze inwoners voldoet.’

Deel dit nieuws!