De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Blokkade voor vestiging intensieve veehouderij Saasveld/Weerselo

Blokkade voor vestiging intensieve veehouderij Saasveld/Weerselo

SAASVELD/WEERSELO – De vestiging van een intensieve veehouderij van de Maatschap Munsterhuis aan de Hondeveldsweg is kansloos zolang in de gemeente andere plekken mogelijkheden bieden. De provincie Overijssel zal namelijk medewerking weigeren. Dat blijkt uit onderzoek van het college van burgemeester en wethouders.

De kwestie leidde vorig jaar tot het aftreden van CDA-wethouder Kleissen die van mening was dat moest worden ingestemd, wat een meerderheid van de gemeenteraad weigerde, doordat de toenmalige coalitiepartij Lokaal Dinkelland er niet aan wilde, terwijl het CDA vierkant achter 'zijn'wethouder bleef staan. Het was kort daarna een katalysator voor de breuk tussen Lokaal Dinkelland en CDA.

Lokaal Dinkelland zal nu zijn gelijk vieren, het CDA moet accepteren dat de fractie in het ongelijk is gesteld. Formeel zal de gemeenteraad een besluit moeten nemen over het verzoek van de Maatschap Munsterhuis om aan de Hondeveldsweg een intensieve veehouderij te vestigen. Ook zal de vraag aan de orde komen of de opvatting van de provincie Overijssel nieuw is of dat die vorig jaar ook al bekend mocht worden verondersteld.

Deel dit nieuws!