De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Ex-minister Kamp nieuwe voorzitter bij Raad van Toezicht van ZGT

Ex-minister Kamp nieuwe voorzitter bij Raad van Toezicht van ZGT

HENGELO/ALMELO – Na een lange politieke carrière waarbij hij meerdere ministeries bestierde treedt de net ‘gepensioneerde’ VVD- bestuurder Kamp als voorzitter toe tot de Raad van Toezicht van de Ziekenhuis Groep Twente (ZGT) als voorman van de in juli vertrokken roerganger Te Riele.

Henk Kamp was minister van Economische Zaken in het kabinet Rutte II.  Hij kan en wil hij nu taken in de zorgsector op zich nemen. ‘Wat is er mooier dan in je eigen regio een bijdrage leveren aan de toekomst van de zorg?’, laat Kamp zich citeren in een ZGT-communiqué. In dat communiqué meldt ZGT ‘blij’ te zijn met de nieuwe voorzitter ‘die een groot netwerk en veel bestuurlijke ervaring met zich meebrengt’.

‘Juist in deze roerige tijd is het belangrijk dat de Raad van Toezicht weer op volle sterkte is’, zegt voorzitter Ruikes van de Rad van Bestuur. ‘Ik vertrouw erop dat Henk Kamp een wezenlijke bijdrage gaat leveren aan een toekomstgericht en financieel gezond ZGT.’

Zoals bekend verkeert ZGT financieel in zwaar weer en moeten er miljoenen worden bezuinigd, wat zeker banen kost, waarbij en aantal van150 wordt genoemd.

Daarnaast ligt ZGT met name in Hengelo politiek en maatschappelijk onder vuur vanwege de afbouw van specialismes en voorzieningen in deze locatie ten faveure van de locatie Almelo (Twenteborg).

Kamp is een geboren Hengeloër, maar woont in de Orangerie van kasteel Warmelo te Diepenheim, ook ZGT-gebied. Hij was vanaf 1994 tien jaar lid van de Tweede Kamer en bijna twaalf jaar minister van achtereenvolgens Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer, Defensie, Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Economische Zaken. Nee, niet van Volksgezondheid, maar hij staat bekend als hardwerker en nachtbraker, die zich snel de materie eigen maakt, maakt niet uit wat. Hij begon om den brode ooit als fiscaal rechercheur, werd actief in de plaatselijke politiek, wethouder te Borculo en lid van Provinciale Staten van Gelderland.

Deel dit nieuws!