De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Motie van PvdA op stapel over bestrijding kinderarmoede Hellendoorn

Motie van PvdA op stapel over bestrijding kinderarmoede Hellendoorn

NIJVERDAL - Het college van burgemeester en wethouders der gemeente Hellendoorn moet zonder verder dralen een bedrag van 122.000 euro beschikbaar stellen ten behoeve van kinderen die in armoede opgroeien. Een motie van deze strekking zal de raadsfractie van de PvdA dinsdagavond in de raadsvergadering indienen. Er zou niet moeten worden gewacht op de uitslag van het op zich goed genoemde onderzoek door de Academische Werkplaats Jeugd Twente. De motie roept het college op om 'op zeer korte termijn' in overleg te treden met de lokale instanties, zoals de Stichting Boom, het Hulpfonds en het Cultuur- en Sportfonds.

De gemeente heeft het geld al een jaar op de plank leggen om armoede onder kinderen te bestrijden. Het is verkwisting van tijd, terwijl de problemen toenemen', vindt fractiechef Van den Born van de PvdA . Er meer dan vierhonderdduizend kinderen die in Nederland opgroeien in armoede leven. Juist gezinnen die iets boven het minimum leven komen volgens de PvdA dieper in de problemen mdat daar te weinig voorzieningen voor zouden zijn. Om die reden maakte ex-staatsecretaris Klijnsma van Sociale Zaken honderd miljoen vrij voor lokaal maatwerk.

In veel gemeenten is discussie ontstaan over de aanwending van het geld en soms gaat het op aan het generiek beleid ter bestrijding van armoede, wat nadrukkelijk niet de bedoeling was van Kijnsma die specifiek op kindpakketten mikte. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om deelname aan sport of cultuur mogelijk te maken of een laptop voor onderwijs of een fiets binnen bereik te brengen.

Deel dit nieuws!