De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Almelo biedt 110 milieuambtenaren Omgevingsdienst Twente ruimte

Almelo biedt 110 milieuambtenaren Omgevingsdienst Twente ruimte

ALMELO/ENSCHEDE – De nieuwe Omgevingsdienst met ruim honderd medewerkers zal worden ondergebracht in het stadhuis van Almelo. Het is een gemeenschappelijke regeling van de veertien Twentse gemeenten.  Als directeur is voormalig milieuambtenaar Strebus van de gemeente Enschede benoemd die daarmede terugkeert naar de regio.

Voor de veertien gemeenten voert de Omgevingsdienst de wettelijke milieutaken uit op het gebied van vergunningverlening, toezicht en handhaving. Momenteel vervult hij dezelfde functie in de regio Veluwe-IJssel. De dienst in Twente gaat door wat onenigheid tussen gemeenten en de ook betrokken provincie Overijssel niet al in 2018 van start, maar eerst in 2019.

De nu 58-jarige Strebus, die studeerde aan de Wageningen Universiteit, maakt zich voor zijn laatste klus in de regio die hij zo goed kent en hij heeft er zin in: ‘We gaan samen met de partners enthousiast aan de slag om er een dienst van te maken waar we allemaal trots op zijn. Ik ben goed bekend in de omgeving en heb er vertrouwen in dat het een succes gaat worden. Ik zet me volledig in om over een jaar de nieuwe Omgevingsdienst te hebben staan.’

Deel dit nieuws!