De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Opnieuw uitstel over besluitvorming over nieuwe Agenda voor Twente

Opnieuw uitstel over besluitvorming over nieuwe Agenda voor Twente

ENSCHEDE – In zijn functie als voorzitter van de Regio Twente heeft burgemeester Van Veldhuizen van Enschede een brief ingetrokken die hij aan de gemeenten stuurde. Over het hoe en waarom is formeel niks bekend, maar het hangt waarschijnlijk samen met de verdeeldheid der veertien gemeenten in de regio over een nieuwe Agenda voor Twente, met name op de westflank, want de gemeenteraad van Rijssen-Holten eist uitstel en een meer voldragen uitvoeringsprogramma.

Ook in Almelo, Hellendoorn en Twenterand lopen de meningen uiteen over het concept dat na anderhalf jaar confereren sonderen en delibereren ter besluitvorming nu voorligt. Ze willen nog niet tekenen. Met name over de governance, de financiering en de monitoring bestaan twijfels. Er zou om de boel vlot te trekken 23 november een radenbijeenkomst zijn, maar die gaat nu niet door.

Dit betekent dat er pas volgend jaar spijkers met koppen zouden kunnen worden geslagen over de gedeelde ambities en de uitvoering. Belangrijke klachten zijn nu het gebrek aan concrete en meetbare doelen, de te fors geachte invloed van grote bedrijven, vooral techniek en hightech, en van onderwijsinstellingen, met name Saxion Hogeschool (HBO) en ROC van Twente (MBO).

Deel dit nieuws!