De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Herstructurering van bedrijventerrein bouwconcern Nijhuis in Rijssen

Herstructurering van bedrijventerrein bouwconcern Nijhuis in Rijssen

RIJSSEN – Na veertig jaar is het bedrijventerrein van bouwbedrijf Nijhuis aan de Molendijk in Rijssen op de schop genomen. Het gebied was verouderd, met twee hallen waarin asbest zat, enkele gewezen bedrijfswoningen en veel grond in onbruik en deswege onrendabel. De tijden zijn veranderd, de gebouwen dateren uit de tijd van Kruudnbeernd, de vader van de twee broers die nu leidinggeven, bijgenaamd de preker en de doener. Het bedrijf bestaat op de kop of 111 jaar en grondlegger B.J. Nijhuis was timmerman én ondernemer, en stichtte het timmerbedrijf. Het ondernemerschap is er nog steeds, want Nijhuis draait met drie vestigingen (ook in Enschede en Zwolle) en een omzet van circa 150 miljoen en heeft rond de driehonderd medewerkers.

De sanering en modernisering van de bakermat past in de traditie, al duurde het wel even voor het zover was.  Er vond overleg plaats met aanpalende bedrijven en omwonenden met raadpleging van de Herstructureringsmaatschappij Overijssel, waardoor Zwolse vleespotten zich openden. Ook werden uit oogpunt van efficiency in overleg met de gemeente Rijssen-Holten werkzaamheden aan het riool uitgevoerd, in de Celsiusstraat een gescheiden riool, met vrijwel schoon water en water voor de zuivering

Bij de formele en feestelijke afronding waren was wethouder Tijhof, met Economie in zijn bestuurlijke portefeuille, van de partij op het vernieuwde terrein.

Deel dit nieuws!