De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Zwemwater geeft voor derde keer golven bij verkiezingen Twenterand

Zwemwater geeft voor derde keer golven bij verkiezingen Twenterand

VRIEZENVEEN/VROOMSHOOP –Het zwembaddossier in de gemeente Twenterand wordt voor de derde keer inzet van de verkiezingen. De huidige collegepartijen slagen er niet in dit jaar tot finale besluitvorming te komen en eerst na de verkiezingen denkt verantwoordelijk wethouder Van Abbema klare wijn te kunnen schenken en een totaalvoorstel aan de gemeenteraad te kunnen voorleggen. Vast staat dat het raadsbreed afgesproken bedrag van 645.000 euro aan jaarlasten zal moeten worden losgelaten.

Het is politiek interessant dat de coalitiepartijen CDA, CU en SGP het aandurven het plan aan de kiezer voor te leggen. Uitgangspunt is de bouw van een nieuw overdekt zwembad in Vriezenveen-Noord  (maar zonder doelgroepenbassin) en behoud van het vijftigmeterbad De Zandstuve in Vroomshoop.

Het is aan Van Abbema om de raad mee te krijgen, wat haar met de twaalf raadsleden van de collegepartijen wel zal lukken, maar bij de andere elf vermoedelijk niet. Het grootste kririekpunt is dat - zeker op termijn - door indexering het bedrag dat de gemeenteraad per jaar moet bijpassen de raadsbreed vastgestelde limiet van 645.000 euro zal overschrijden. Daar komt bij dat er in het beoogde zwembad in Vriezenveen-Noord geen doelgroepenbad wordt opgenomen, want te duur. In dat verband repte de tussentijds aangetreden Van Abbema over 'een krap budget'.

Toch zal Van Abbema, wethouder namens de CU, de storm wel overleven. Groter is de kritiek op wethouder Scholten van het CDA, overigens ook tussentijds aangetreden, want die kocht twee hectare grond aan de Prinsenweg aan, terwijl slechts een halve hectare nodig is voor het toekomstige zwembad. De verkoper wilde geen deel van zijn grond verkopen, het was alles of niets. Tot overmaat van ramp lichtte Scholten de gemeenteraad daar niet over in, terwijl na eerdere - kostbare - echecs in het grondbedrijf de raad bedong elke transactie ter grondgoedkeuring voorgelegd te willen krijgen. 'Flauw dat u dat aandraagt', verweerde de wethouder zich toen fractievoorzitter Paters van de grootste partij in Twenterand dit memoreerde. Paters kondigde voor de raadsvergadering van 7 november een motie aan, daarbij in het midden latend welke.

Deel dit nieuws!