De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Gewone burger uit Almelo stopt als eerste burger van Oldenzaal

Gewone burger uit Almelo stopt als eerste burger van Oldenzaal

ALMELO/OLDENZAAL - De in Almelo woonachtige burgemeester Schouten van Oldenzaal is bezig aan zijn laatste termijn in de Hanzestad. Medio volgend jaar loopt die termijn af. Schouten is bereid waar te nemen tot zich een opvolger aandient. Dat is de constructie die ook de vorige burgemeester van Almelo koos, die na haar vertrek waarnemer was tot de huidige burgemeester Gerritsen werd benoemd. Schouten, die volgend jaar juli 65 hoopt te worden, is burgemeester van Goor en Haaksbergen geweest, directeur van de Regio Twente en hij begon destijds als chef van het kabinet van de commissaris van (toen nog) de koningin in Overijssel.

Hij wilde weer besturen en in Almelo hadden ze bij de PvdA een wethouder nodig. Hij ontpopte zich tot de wijkgerichte bestuurder die zachtmoedig, op het wollige af, zijn werk deed, maar wel kon doorpakken als hij het echt nodig vond (Veurbrook), al had hij niks had met de Grote Plannen en de Weinige Resultaten van het toenmalige college van burgemeester en wethouders. Dat was bovendien zes jaar geleden een reden naar het burgemeesterschap van Oldenzaal te solliciteren. Theo de Verbinder is altijd meer bestuurder dan politicus geweest.

Over het afscheid van Oldenzaal: 'Ik heb de afgelopen jaren met veel plezier en met veel energie mijn ambt als burgemeester vervuld in deze fantastische gemeente. Het voelt echt als de kroon op mijn loopbaan om burgemeester van Oldenzaal te mogen zijn. Hij zal het, volgend jaar meegerekend, zeven jaar zijn, burgemeester ‘in deze fantastische gemeente’, waar hij trouwens nooit ging wonen, want Kollenveld in Almelo is ook mooi. Niettemin ‘Het voelt echt als de kroon op mijn loopbaan om burgemeester van Oldenzaal te mogen zijn. Ik vind het mooi om met al mijn ervaring na de verkiezingen van maart 2018 de dan niet gekozen gemeenteraad en het dan gevormde college van burgemeester en wethouders nog een tijdje op weg te mogen helpen. Voor mij komt er dan tijd vrij voor andere mooie dingen in het leven. En dat zijn er gelukkig vele.’

Deel dit nieuws!