De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Twente staat te shaken bij ideeën over wietteelt voor medicinaal gebruik

Twente staat te shaken bij ideeën over wietteelt voor medicinaal gebruik

Goor/Enschede – De burgemeesters van drie grote steden in Twente bestuderen de mogelijkheden van een regionale proef met gereguleerde wietteelt  ten behoeve van medicinaal gebruik. Dat liet burgemeester Nauta der gemeente Hof van Twente vanavond weten in reactie op vragen van D66, SP en PvdA. Ze refereerde daarbij aan overleg gisteren in de Veiligheidsregio, waarvan haar collega Van Veldhuizen voorzitter is.

In de gemeente Enschede wil D66 weten hoe het college aldaar denkt over de mogelijkheden die het nieuwe regeerakkoord biedt. De vragen van D66 in Enschede worden onderschreven door de lokale fractie van de ChristenUnie.

Zoals bekend zal de ChristenUnie deelnemen aan het nieuwe kabinet en levert de partij al jaren deel aan het college in Enschede met wethouder Van Houdt. Eén van de vragen van D66 en ChristenUnie is of het Enschedese college voorstander is van eigen kweek voor medisch gebruik. Ook in andere gemeenten laait discussie op.

Volgens fractievoorzitter Rijkens van de PvdA in Hof van Twente zou het goed zijn als de grote steden in Twente de kar trekken, zoals Nauta suggereerde, maar dat het platteland de kraamkamer zou kunnen zijn voor experimenten.

Deel dit nieuws!