De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Reggesteyn mogelijk aan de rivier; overleg Ter Steege en gemeente

Reggesteyn mogelijk aan de rivier; overleg Ter Steege en gemeente

NIJVERDAL/RIJSSEN – Eén van de meest concrete denkrichtingen met betrekking tot de toekomstige herbestemming van de hallen van het textielbedrijf Ten Cate in Nijverdal is de verrijzenis van een nieuw gebouw voor de scholengemeenschap Reggsteyn.

Dat kan, wellicht in combinatie met de bouw van onder architectuur gebouwde woningen, zogenoemde villa’s aan de rivier, aan de boorden van de Regge, plus zorggelateerde wooneenheden. De gemeente Hellendoorn houdt rekening met een investering van elf miljoen voor Reggesteyn, maar denkt nu al dat het bedrag bij nieuwbouw over de kop kan.

Ten Cate wil de productie in de fabriekspanden aan de P.C. Stamstraat te Nijverdal voorshands voortzetten en het projectontwikkelingsbedrijf Ter Steege Bouw Vastgoed uit Rijssen, al jaren eigenaar van het tien hectare omvattende onroerend goed, stemde recent in met de verlenging van het huurcontract voor deze gebouwen voor de duur van drie jaar.

Ter Steege spreekt ondertussen met de gemeente Hellendoorn over herbestemming van de oude hallen en wil er ook de buurt sterk bij betrekken. Eén van de plannen die steeds meer vorm krijgt is zoals gezegd nieuwbouw ten behoeve van Reggesteyn. Momenteel heeft de scholengemeenschap twee schoolgebouwen, één voor voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs aan de Willem de Clercqlaan en één voor Havo/VWO aan de Noetselerbergweg. In elk geval de locatie aan de Willem de Clercqlaan zal op termijn worden afgestoten, mede vanwege het besluit tot afstoting van beroepsopleidingen aan de school van Reggesteyn in Rijssen. Het gebouw in de wijk Noetsele zou groter en bovendien moderner moeten worden, waardoor alles afwegende de keuze voor nieuwbouw meer voor de hand ligt dan uitbreiding en modernisering.

Deel dit nieuws!