De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Twente komt met zes ton en Gastvrij met drie ton voor vrijetijdseconomie

Twente komt met zes ton en Gastvrij met drie ton voor vrijetijdseconomie

DIEPENHEIM – Het bestuur van de Regio Twente trekt ruim zes ton uit voor de toeristisch marketing en promotie. Dat is de bijdrage van de gemeenten voor de campagne ‘Tijd zat, in Twente’ van Twente Marketing in samenwerking met het ondernemersinitiatief Gastvrij Twente.

De ondernemers denken dat bedrag met vijftig procent te kunnen vermeerderen, dus dit jaar nog eens drie ton te kunnen inleggen. Eerder was al bekend dat de provincie Overijssel eveneens in de buidel tast, want gedeputeerde Van Hijum van Economie en Financiën ziet het belang van de vrijetijdseconomie in Overijssel en trekt de knip, overigens niet alleen voor Twente, maar ook voor Salland, Vechtdal en Weerribben.

In de visie ‘Wij zijn Twente’ (2016-2020) staat dat de sleutel voor het succes bij een sterke verbinding met de ondernemers en stakeholders ligt. Ook is daarin onderschreven dat de ondernemers 'in de lead' moeten zijn bij toeristische marketing en promotie. De gemeenten hebben met het besluit tot jaarlijkse bijdrage voldaan aan de voorwaarde van de provincie Overijssel gezamenlijk te investeren in de vrijetijdseconomie. Binnenkort verschijnt de toeristische marketingvisie 'Twente 2022'. Gastvrij Twente heeft enige tijd geleden de regionale uitvoering in handen van ‘merkleider’ Ter Haar gelegd, telg uit het gewezen Oad-imperium.

De bestuurlijke kartrekking is in handen van wethouder Van Agteren, wethouder te Enschede. ‘Er is tien jaar geïnvesteerd in het toeristische merk Twente, de tijd is rijp om nu samen verder te bouwen op een stevige basisinfrastructuur. Dat doen we met Gastvrij Twente. We hebben tenslotte iets moois te bieden vanuit Twente, kijk naar onze prachtige route-infrastructuur, de wandel en fietsgemeenten die zijn verkozen door consumenten en aansprekende initiatieven, zoals Twente Culinair en Congresregio Twente. De tijd van oogsten is nu aangebroken’, heeft Van Agteren in een blijmoedig getoonzet persbericht laten vastleggen. ‘Een goede marketing van het toeristische merk Twente en een krachtige toeristische infrastructuur dragen bij aan de groei van werkgelegenheid, meer bestedingen en meer overnachtingen.’

Deel dit nieuws!