De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Nieuw zwembad op Diekman in Enschede; De Brug niet langer open

Nieuw zwembad op Diekman in Enschede; De Brug niet langer open

ENSCHEDE/Glanerbrug – Het zwembad De Brug blijft niet open tot de bouw van een nieuw modern zwembad op Het Diekman is voltooid. Naar verwachting is dat over vier jaar, in 2021. In dat jaar gaan Het Slagman in Enschede-Noord en het (buitenbad van het) Aquadrome in Enschede-Zuid dicht. Voorstellen om tegen die tijd Het Slagman te behouden noemde wethouder Van Houdt vanavond in een lang debat overbodig en begrotelijk, want zou ruim een miljoen per jaar gaan kosten; de raad was het daar grosso modo mee eens. 

Als indiener van het voorstel om De Brug open te houden stelde fractiechef Van der Velde van de PvdA uit te zijn op spreiding.  De meerderheid van de raad toonde zich daar niet gevoelig voor, wel de coalitiepartijen BBE en CDA, maar GroenLinks, eerder voorstander, trok zijn steun in. Over een ander voorstel dat in stemming kwam, over meer aandacht voor recreatief zwemmen, staakten de stemmen, negentien om negentien, omdat fractieleider Kreeft van de VVD ervoor stemde, waar zijn partij bij monde van woordvoerder Diepemaat er het meest fanatiek tégen was. Kreeft bleek zich vergist te hebben, naar hij zei vanwege een ‘haperend kastje’.

Als verdediger van het voorstel om De Brug open te houden stelde fractiechef Van der Velde van de PvdA uit te zijn op spreiding: behalve het nieuwe driebadencomplex op Het Diekman (sportbad, doelgroepenbad en warmwaterbad) in Zuid ook De Brug in Oost en de beoogde samenwerking voor de realisering van een zwembad bij de Universiteit Twente in West, waarover de gesprekken nog zullen worden gevoerd. Ondertussen kan het college van burgemeester en wethouders, inzonderheid portefeuillehouder Van Houdt van Sport en Zorg, zijn zegeningn tellen. De Brug blijft langer open dan de wethouder wilde, maar de bouw van het nieuwe binnenzwembad op Het Diekman (een investering van zestien miljoen) kreeg hij er relatief makkelijk door.

 

Deel dit nieuws!