De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Persgroep stoot weekbladen Rijssen af; strijd Twenthe Tekst/Twentekst

Persgroep stoot weekbladen Rijssen af; strijd Twenthe Tekst/Twentekst

RIJSSEN/DENEKAMP – Het krantenconsortium De Persgroep, heeft de huis-aan-huisbladen West Twente en Rijssens Nieuwsblad afgestoten. In elk geval worden de bewuste weekbladen nu uitgegeven door Twentekst dat Denekamp als vestigingsplaats heeft. Dat zegt directeur Dannenberg van het tekstbureau Twenthe Tekst dat vanuit Rijssen teksten verzorgt, zowel journalistieke als commerciële als ook tussenvormen. Hij vindt dat eigenaar Koehorst, voorheen werkzaam bij de weekbladen die door Twentse Weekbladpers werden uitgegeven, een andere naam moet kiezen omdat Twentekst te veel zweemt naar en lijkt op Twenthe Tekst.

Uit informatie van de Kamer van Koophandel blijkt volgens Dannenberg dat Twentekst een dochteronderneming is van onderneming Breinbruis die gevestigd is op het privéadres van Koehorst in Denekamp.

De strijd om de huis-aan-huisbladen wordt de afgelopen jaren in Rijssen op het scherpst van de snede gestreden. Rijssens Nieuwsblad werd een aantal jaren geleden verkocht aan een Gelderse uitgeverij en vervolgens weer overgedaan aan de Persgroep. Die integreerde het Rijssens Nieuwsblad en weekblad West Twente en de laatste move is dus de overname door Twentekst. Dannenberg zegt een proces over de naam te overwegen.

De ruggengraat van het Rijssens Nieuwsblad was tot op heden altijd de gemeentelijke informatiepagina. Dat contract loopt eind dit jaar af. De gemeente moet dan besluiten hoe het verder moet met het verstrekken van de noodzakelijke gemeentelijke informatie op papier.

Deel dit nieuws!