De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Tweede prijs en dik negen mille voor Molen De Hoop in Hellendoorn

Tweede prijs en dik negen mille voor Molen De Hoop in Hellendoorn

HELLENDOORN - De tweede plek mag dan 'net-niet' zijn, het is voor molen De Hoop in Hellendoorn toch een eervolle plaats, en goed voor ruim negenduizend euro. Dat maakte vereniging De Hollandsche Molen vandaag bekend tijdens het Nationale Molenfeest. Winnaar werd de Texelse molen de Traanroeier in Oudeschild die 10.794 stemmen kreeg, goed voor vijftigduizend euro, tegen 9.069 stemmen voor De Hoop met voor elke stem een euro.

Er waren vier molenprojecten genomineerd die gezamenlijk 30.637 stemmen ontvingen, een recordaantal in het bestaan van de Molenprijs. Derde werd De Volmolen in Loobeek/Venray die 5.472 euro krijgt en vierde molen De Kroon in Arnhem waarvoor 5.302 euro klaar ligt.

De prijsuitreiking vond plaats tijdens het derde Nationale Molenfeest. Tijdens dit jaarlijkse evenement is ook bekend gemaakt welke gelden het Molenfonds verder nog uitkeert voor dit Nederlandse erfgoed. Dit jaar ontvangen in totaal negentien molenprojecten 239.857 euro uit het Molenfonds via reguliere budgetten, crowdfunding en de BankGiro Loterij Molenprijs.

Met het Molenfonds legt vereniging De Hollandsche Molen een structurele financieringsbasis voor restauraties en onderhoud van de Nederlandse molens. Het fonds wordt mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij, die zich ook heeft verbonden aan de BankGiro Loterij Molenprijs, één van de publieksacties binnen het Molenfonds. Met de BankGiro Loterij Molenprijs laten beide organisaties zien dat molens een onmisbaar en belangrijk onderdeel zijn van het Nederlands cultureel erfgoed. De prijs stelt molens in staat een langgekoesterde wens in vervulling te laten gaan.

Deel dit nieuws!