De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • BBE nog onzekere factor in zwembad-debat te Enschede, PvdA ook

BBE nog onzekere factor in zwembad-debat te Enschede, PvdA ook

Enschede - Het ziet ernaar uit dat BBE uit de coalitieboot valt wanneer volgende week maandag over de bouw van een nieuw zwembad wordt gestemd. In dat geval kan de gewezen coalitiepartij PvdA proberen het begin van een fundament te leggen voor deelname aan een nieuwe coalitie na de verkiezingen van maart volgend jaar door de huidige coalitie minus BBE een half jaar voor het verstrijken van het mandaat te redden .

Formeel gaat de discussie over de sluiting van drie zwembaden en de bouw van één nieuw. Het zwembad De Brug te Glanerbrug zou al met ingang van volgend jaar dicht moeten en de zwembaden Het Slagman in Enschede-Noord en Aquadrome in Enschede-Zuid in 2021 als een nieuw hypermodern zwembad op Het Diekman zou moeten worden geopend: met een wedstrijdbad, een warmwaterbad en een sportbad. Er is hiermede een investering van zo'n zestien miljoen gemoeid.

Voor het recreatief zwemmen ziet het college van burgemeester en wethouders geen overheidstaak meer, al blijft voor recreatief gebruik wel het huidige buitenbassin van het Aquadrome beschikbaar.

De oppositie schoot vanavond flink op de plannen, maar binnen het oppositieblok was de PvdA het meest gematigd, bij monde van fractieleider Van der Velde, die er overigens wel mee begon te zeggen dat hij invalkracht was voor de absente eerste woordvoerder Ornek.

De coalitie stond, behalve BBE, pal voor het collegevoorstel. En bij deze lokale partij was fractieleider Van den Berg de geharnaste zegsman, niet uit nood als vervanger, doch uit aandrift als aanvoerder, want voor Van den Berg is het zwembaddossier Chefsache. Hij speculeerde openlijk over het over de verkiezingen heen tillen van de besluitvorming en over een mogelijk andere coalitie na de stembusgang der burgers, zonder dat trouwens al te specifiek te duiden.

 

 

Deel dit nieuws!