De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Actie in Hellendoorn (Haarle) tegen postzegelbeleid Rijkswaterstaat

Actie in Hellendoorn (Haarle) tegen postzegelbeleid Rijkswaterstaat

NIJVERDAL - De raadsfractie van het CDA in de gemeente Hellendoorn wil van het college van burgemeester en wethouders weten of het bekend is met een brandbrief van verenigingen voor Plaatselijk Belang in dorpen aan de toekomstige A35 van Njverdal naar Zwolle. De verenigingen zouden zich zorgen maken over het 'postzegelbeleid' van Rijkswaterstaat door de huidige N35 stukje voor stukje te verbreden tot A35, wat veel tijd vergt, onzekerheid biedt en veel meer geld kost, doordat veel kleine stukjes extreem veel duurder zijn dan één stuk.

Over de zorg van de verenigingen van Plaatselijk Belang in de Sallandse dreven is het CDA te Hellendoorn niks bekend, maar ze hebben er vanwege een publicaiie in een Sallandse krant (Stentor)  wel over gelezen. Het gaat dan om Hoonhorst, Laag Zuthem, Heino, Mariënheem als Haarle, waarbij vooral Haarle opvallend is omdat dit kerkdorp bij de gemeente Hellendoorn hoort en met name de partij Burgerbelang van ex-wethouder Ten Have nadrukkelijk en vaak de plaatselijke kaart van Haarle speelt.

De woordvoerder der verzamelde verenigingen en comités voor Plaatselijk Belang zouden één vuist willen maken en een brandbrief hebben geschreven om integrale visie en aanleg af te dwingen. Nu zouden er overal deelplannen liggen voor de toekomstige A35 zonder onderlinge samenhang en bovendien zouden verontruste burgers in de dorpen niet serieus worden genomen. De betrokken gemeenten zijn behalve Hellendoorn ook Raalte en Dalfsen.

De fractie van het CDA in Hellendoorn wil binnenkort in commissieverband van het college weten of het kennis draagt van de boosheid en de onrust in onder meer Haarle, of er overleg over de brief plaats heeft gevonden met Rijkswaterstaat en welke rol het college in dezen denkt te kunnen spelen.

 

 

 

 

 

Deel dit nieuws!