De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Broers Roetgering in Enter dragen dagelijkse leiding Coulisse over

Broers Roetgering in Enter dragen dagelijkse leiding Coulisse over

ENTER – Het bedrijf Coulisse te Enter, stof- en systeemleverancier voor zonweringsproducten, heeft Rob Bogaard aangesteld als topman. Hij is al ruim een maand binnen de poorten. De broers, grondvesters en eigenaars Christiaan en Maurice Roetgering blijven aan het bedrijf verbonden. Ze zullen zich terugtrekken uit operationele zaken, maar blijven wel betrokken bij de strategische koers en conceptuele ontwikkelingen, van productontwerp tot inkoop, verkoop en marketing.

Bogaard was voorheen topman van tapijttegelproducent Interface, met bijna vierduizend medewerkers, gericht op Europa, Midden-Oosten en Afrika. Hij zal bij het internationaal opererende Coulisse, met het hoofdkantoor aan de A1 te Enter (Dock 36) en vestigingen overal ter wereld net als bij Interface accent leggen op maatschappelijk en milieuvriendelijk ondernemen, conform de bedrijfsfilosofie der Roetgering Bros. Zo reduceerde Interface de CO2-uitstoot met negentig procent en nam het energiegebruik met ruim de helft af. Bogaard is protagonist van groene deals.

Coulisse te Enter bestaat een kwart eeuw, want werd in 1992 opgericht, toen de met geleend geld bestelde zeecontainer vol stoffen en stiksels uit China een gat in de markt sloeg, in Enter, in Nederland, in Europa en de rest van de wereld. Als internationaal leverancier van raambekleding voor zowel de DIY- als de maatwerkmarkt, werd twee jaar geleden een kantoor met showroom in Miami geopend. Coulisse is al vijf jaar actief in Amerika en wist er zich met veel pionierswerk vanuit Florida een stevige marktpositie te verwerven. De omzet ging de magische grens van honderd miljoen dollar doorbreken. De uitvalsbasis in Miami was de opmaat voor de uitrol van het nieuwe shop-in-shop concept in Amerika, met de bedoeling honderd shop-in-shops te openen in showrooms of winkels in Noord- en Zuid-Amerika. Als er al iemand in de gordijnen zat, dan uit enthousiasme.

Coulisse behoort tot de snelst groeiende bedrijven in (Oost-)Nederland, qua omzetgroei, innovatieve concepten op het vlak van design/decoratie en wereldwijde toename van werkgelegenheid. Het zilveren bestaan zal medio deze maand op een aantal manieren luister bij worden gezet.

Deel dit nieuws!