De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • BBE wil zwembadplan Enschede tot item van de verkiezingen maken

BBE wil zwembadplan Enschede tot item van de verkiezingen maken

ENSCHEDE – Eén van de steunfracties van het Enschedese college van burgemeester en wethouders, namelijk Burger Belangen Enschede, vindt dat de nieuwe gemeenteraad die volgend jaar maart wordt gekozen, moet beslissen over de toekomst van de zwembaden in de gemeente. Dit betekent dikke kans dat BBE de komende maand zal weigeren in te stemmen met een voorstel zestien miljoen euro uit te trekken voor de bouw van een ultramodern doelgroepenbad op Het Diekman, met op termijn (2021) de sluiting van de huidige zwembaden Aquadrome in Zuid, Het Slagman in Noord en (al met ingang van volgend jaar) De Brug in Glanerbrug.

‘Nu de plannen gereed zijn wordt duidelijk dat er naast een investering van bijna zestien miljoen euro met een kapitaallast van 925.000 euro per jaar ook nog eens een structurele financiering van bijna honderdduizend euro per jaar wordt gevraagd’, stelt voorzitter Van den Berg van de vijfkoppige BBE-fractie in de gemeenteraad. ‘Een uitkomst die wij destijds al voorspeld hebben en waar wij meer dan kritisch naar gaan kijken.’ Hij meldt dat het ernaar uitziet dat BBE tegen het voorstel van wethouder Van Houdt van Sport en Zorg zal stemmen.

Van den Berg vindt derhalve dat alle varianten in het zwembaddossier tegen het licht moeten worden gehouden en aan de inwoners van Enschede zouden moeten voorgelegd. Dat kan door alle varianten in de volle breedte en diepte onderdeel te laten uitmaken van de campagnes der onderscheiden partijen voor de verkiezingen van volgend jaar maart.

Deel dit nieuws!