De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Stift Festival met Weerselo als epicentrum en Enschede als verbijzondering

Stift Festival met Weerselo als epicentrum en Enschede als verbijzondering

WEERSELO/ENSCHEDE – Op aantal cultuurhistorische en sfeerrijke locaties in Twente ontrolt zich vanaf morgen het Internationale Stiftfestival. Er vindt dan een concert plaats in de aan Sint Plechelmus gewijde basiliek te Oldenzaal. Het belooft een lange versie te zijn van het Prinsengrachtconcert dat vanavond in Amsterdam plaatsgrijpt, mét Daniel Rowland, violist én initiatiefnemer van het Stiftfestival, en diens muzikale kompanen.

Behalve op Het Stift in de bakermat Weerselo zijn er in het kader van het festival concerten in de Plechelmus én bij De Hakenberg te Oldenzaal en bij Singraven in Denekamp. De opzet was vanaf den beginne om de schoonheid van het landschap met die van de muziek te verknopen. De regio Twente, zeker Noordoost Twente, heeft talrijke culturele en historische verrassingen die over het algemeen nog te weinig worden ingezet en uitgenut. Rowland, kind van Het Stift, wilde dit combineren en zette daarom met een groep zielsverwanten het festival op.

Hij heeft als violist die de wereld kent veel contacten die hem van pas komen bij het telkenjare samenstellen van een kwalitatief hoogwaardig festival op bijzondere locaties. Om het bereik te vergroten zijn nu ook opmerkelijke podia in Enschede toegevoegd, want behalve de Grote Kerk ook Rijksmuseum Twenthe en museum TwentseWelle. Er zijn tot en met volgende week zondag zowel in de middag als in de avond concerten.

Deel dit nieuws!