De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Vier verkeersknelpunten Westerhaar, nog geen geld voor uitvoering

Vier verkeersknelpunten Westerhaar, nog geen geld voor uitvoering

WESTERHAAR -  De gemeente Twenterand wil in het dubbeldorp Westerhaar-Vriezenveensewijk vier verkeerssituaties verbeteren, maar de vraag is alleen nog wanneer, want er zou nu geen geld zijn. Het gaat om de Hoofdweg (centrum), de Schuineweg en de viaducten van de N36 met de Sibculoseweg en met de Sluiskade Noord.

Het college van burgemeester en wethouders zegt veel inspraak te hebben gegeven en respons te hebben gekregen.

Over de aard van de maatregelen om de ‘knelpunten aan te pakken’ doet het college geen mededelingen. Wel laat wethouder Engberts in een persbericht aankondigen dat ‘de nodige investeringen met de financiële gevolgen van de maatregelen tijdig inzichtelijk worden gemaakt’. Dat gebeurt volgend jaar, ná de verkiezingen, opdat het nieuwe college er  - op zijn vroegst - in de begroting 2019 gelden voor kan vrijmaken en de gemeenteraad een oordeel kan vellen over plannen en prioriteiten.

Er vindt medio september overigens wel een raadsdebat plaats over  de verkeersvisie en de bemerkingen van insprekers.

‘Daar waar maatregelen aansluiten bij onderhoudswerkzaamheden aan wegen en/of aanpassingen van rioleringen, kan er een versnelling optreden en wordt ook de financiering makkelijker’, aldus laat de wethouder in het communiqué optekenen, om eraan toe te voegen: ‘Dit doet zich echter niet voor bij de vier genoemde situaties.’

Deel dit nieuws!