De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • PvdA heeft krant uit en vraagt naar toekomst afvalcontainer en buurthuis

PvdA heeft krant uit en vraagt naar toekomst afvalcontainer en buurthuis

ENSCHEDE – Het raadslid Kampman van de PvdA in Enschede houdt in de zomervakantie de kranten bij en dat brengt hem tot vragen over berichten die hij las met betrekking tot het inleveren van de grijze afvalcontainer in de wijk Tattersall en de voorgenomen sluiting van het buurtcentrum De Boei in de wijk Pathmos.

Kampman wil weten of de gemeente weet heeft van het inleveren van de grijze afvalcontainer, de zogenoemde Otto voor restafval, in Tattersall. In andere gemeenten gaat de gemeenteraad daarover, maar een besluit hiertoe in Enschede staat Kampman niet bij, want hij wil weten wie het initiatief nam en hoe dit zich verhoudt tot de afspraken die de raad met de wethouder maakte. Het afschaffen van de grijze container zou verder volgens Kampman een negatief effect hebben op de invoering van het gescheiden ophalen van het huishoudelijk afval tegen aanbod-gerelateerde en dus gedifferentieerde tarieven (diftar).

Wat betreft het sluiten van het buurthuis De Boei, die per november zou plaatsgrijpen, wil Kampman ook weten of het college van burgemeester en wethouders er weet van heeft en waarom er niet ‘gecommuniceerd’ is met de gemeenteraad. Als de berichtgeving klopt, wil het PvdA-raadslid vernemen wat de motieven zijn, als het niet klopt, hoort hij graag waar de geruchten vandaan kunnen komen. Op voorhand noemt Kampman de sociale functie van De Boei ‘zeer belangrijk voor de bewoners van de wijk Pathmos.

Deel dit nieuws!