De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hervormde basisschool in Tubbergen fuseert met rooms-katholieke

Hervormde basisschool in Tubbergen fuseert met rooms-katholieke

TUBBERGEN – Het college van burgemeester en wethouders in de gemeente Tubbergen heeft nu ook formeel besloten om de basisschool De Marke in de hoofdkern Tubbergen per direct aan het onderwijs te onttrekken. Hiermee is officieel bekrachtigd dat deze protestants-christelijke school vanwege de fusie met de nabij gelegen rooms-katholieke school De Wiekslag voor geconcentreerde huisvesting in het gebouw van laatstgenoemde school opteert. Het betekent een nieuw aanbod van interconfessioneel onderwijs.

Zowel de leerlingen als de onderwijskrachten van De Marke gaan na de vakantie naar De Wiekslag. De optie om nog een jaar twee gebouwen in gebruik te houden is terzijde geschoven is om onderwijs-inhoudelijke en financieel-technische redenen. Het totale aantal leerlingen zou het komende jaar verder afnemen tot circa vijftig, waar De Wiekslag er meer dan 450 heeft. Volgens directeur Bartman van de gefuseerde scholen maakt dat, hoe spijtig hij zulks ook vindt, het aanhouden van twee gebouwen onverkieslijk. Hij spreekt in dat verband wel over een emotioneel proces voor onderwijskrachten en ouders van kinderen.

Het is aan de gemeente Tubbergen om te bezien wat er op afzienbare termijn met het leegkomende gebouw van De Marke gaat gebeuren.

Deel dit nieuws!