De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Voormalig ziekenhuis Ariënsplein in Enschede wordt studentenbiotoop

Voormalig ziekenhuis Ariënsplein in Enschede wordt studentenbiotoop

ENSCHEDE - In het voormalige ziekenhuis Stadsmaten aan het Ariënsplein te Enschede komen appartementen voor studenten van de Saxion Hogeschool. De meeste binnenmuren van het ziekenhuis, dat vorig jaar voor 4,5 miljoen in eigendom is verworven door de Belgische investeerder/ontwikkelaar LIFE, zijn ondertussen weggebroken; er is 48.000 vierkante meter vloeroppervlak beschikbaar. Alleen het medisch laboratorium Medlon heeft, zo meldt de gemeente Enschede in een update, op de bovenverdieping nog een ruimte in gebruik.

Er zouden in het gewezen ziekenhuis ‘verhuurbare ruimtes voor startups en 250 woonunits voor studenten’ worden gerealiseerd. Gedacht wordt aan de huisvesting van zo’n zevenhonderd studenten, onder wie veel studenten uit het buitenland.  Ook zal worden voorzien in de bouw van ruimtes voor sport en recreatie. Saxion huurt drieduizend vierkante meter voor de duur van vijf jaar ten behoeve van een studiecentrum in het kader van het Stadscampusconcept.

De historie van Stadsmaten voert terug tot 1914 toen het rooms-katholieke Sint Joseph Ziekenhuis zijn deuren aan het Ariënsplein opende, wat later Stadsmaten werd, dat op zijn beurt in 1990, verbonden via een loopbrug over de Haaksbergerstraat, fuseerde met het algemene ziekenhuis Ziekenzorg en opging in Medisch Spectrum Twente. Na de (ver)nieuwbouw van het MST werd het (verouderde) gebouw Stadsmaten overbodig en door de gemeente Enschede te koop gezet.

Deel dit nieuws!