De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Thuisteam Twente neemt bezit van 'winkel Schuttenstraat in Almelo

Thuisteam Twente neemt bezit van 'winkel Schuttenstraat in Almelo

Almelo - De zorgorganisatie Thuisteam Twente neemt haar intrek in een voormalig winkelpand (ooit Finkers Meubelen) aan de  Schuttenstraat in Almelo. Voor de organisatie, die ondersteuning bij zelfstandig leven, dagbesteding, huishoudelijke hulp, persoonlijke verzorging en de onderlinge kruisverbanden biedt, is het huidige kantoor aan de Hagengracht te klein geworden.

Sinds drie jaar biedt Thuisteam Twente ook een vorm van Beschermd Wonen. 'Al onze cliënten hebben gewoon een huurcontract met een woningstichting, particulier of gemeente, niet met ons. Als ze naar een andere zorgorganisatie willen overstappen of minder hulp nodig hebben, dan kunnen ze gewoon blijven wonen. Dat lijkt normaal, maar is binnen de zorg ongebruikelijk', verklaart zegsvrouw Van het Bolscher van Thuisteam Twente.

De organisatie zal niet het hele gebouw aan de Schuttenstraat in gebruik nemen. 'Wij houden vast aan kleinschalig georganiseerde hulp en ondersteuning. Wij verkennen de mogelijkheden om het hele gebouw gevuld te krijgen”, aldus Van het Bolscher. Onder meer zijn er gesprekken met andere organisaties in de stad om in het markante gebouw spreekuur te houden en gebruik te maken van de spreekkamers.

Thuisteam Twente heeft  inkomsten uit contracten met Samen14 (de veertien Twentse gemeenten)  voor ondersteuning zelfstandig leven, het  Zorgkantoor voor langdurige zorg, de gemeente Almelo voor huishoudelijke hulp en de subregio Almelo (ook de gemeenten Hellendoorn, Wierden, Rijssen-Holten, Twenterand en Tubbergen) voor Beschermd Wonen.

Met het nieuwe initiatief SteunGezin.nl zijn inmiddels afspraken gemaakt en ook de Speelgoedbank heeft interesse getoond. Tevens ligt er een plan een ruimte te benutten voor een laagdrempelige inloop waar iedereen in de stad, met of zonder beperking, even naar binnen kan lopen voor een praatje, koffie, of meedoen met een activiteit. Van het Bolscher: 'We kijken ook naar de omgeving. Als er meer te doen is in de Schuttenstraat, dan verhoogt dat de attractiviteit.' Om de beleving en het gevoel van veiligheid in de Schuttenstraat te verhogen is Thuisteam Twente in gesprek met de gemeente Almelo teneinde 'een mooie verbinding' te maken van Proeflokaal België naar Amaliaplein.

Deel dit nieuws!