De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • ViVoChem op XL Park vervangt zijn wagenpark en breidt het ook uit

ViVoChem op XL Park vervangt zijn wagenpark en breidt het ook uit

Almelo - Het bedrijf ViVoChem heeft in een vernieuwingsslag zijn complete wagenpark gemoderniseerd. Zo zijn alle Volvo-trekkers vervangen door de nieuwe generatie trucks uit de FH-serie. Ze worden ingezet voor de distributie van chemische stoffen naar klanten in Nederland, België en Duitsland. Bij de keuze voor nieuwe trucks hanteerde ViVoChem drie criteria: de voorkeur van de chauffeurs, de zogenoemde Total Cost of Ownership van de voertuigen en de relatie met de Nijwa Groep als dealer. Gelijktijdig bracht Vivochem het aantal trucks van acht toen op negen nu.

ViVoChem laat zich door Nijwa Rijssen volledig ontzorgen, van de levering van de trucks tot en met het onderhoud. In samenwerking met de dealer is ook de financiering verzorgd. Middels de telematicgateway, die is ingebouwd in elke truck, worden de voertuigen permanent in de werkplaats gemonitord. Volgens bedrijfsleider Slaghekke van VivoChem is de onderhoudsinterval van de nieuwe trucks temeer aantrekkelijk doordat het dealerbedrijf het onderhoud van A tot Z coördineert, wat de ‘stilstand’ beperkt. Slaghekke noemt de vernieuwing en uitbreiding nodig vanwege de groei van het bedrijf  dat sedert jaren is gevestigd op XL Park bij Bornerbroek aan de A35 TE Almelo.

ViVoChem levert 450 uiteenlopende chemicaliën aan tal van industrieën, zoals galvaniseerbedrijven, textielproducenten, gieterijen en autobedrijven. Het bedrijf verzorgt zelf het transport van duizend-liter IBC-tanks of tweehonderd-litervaten naar klanten in Nederland, België en Duitsland. Transporten buiten dit verzorgingsgebied worden doorgaans uitbesteed aan externe vervoerders.

Deel dit nieuws!