De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Bouw van Paviljoen aanzet voor 'Natuurhus' in Hagenpark te Almelo

Bouw van Paviljoen aanzet voor 'Natuurhus' in Hagenpark te Almelo

Almelo - De kans is groot dat dit najaar wordt begonnen met de aanleg van een nieuw Doepark met een paviljoen in het Hagenpark. Bij de aanleg zullen kennis en vaardigheden van vrijwilligers volgens bestuurslid Sarink van Stichting Natuurhus Almelo 'onontbeerlijk' zijn.

Het plan voor de realisering van het Natuurhus blijkt vooralsnog financieel onmogelijk. 'Daarom wordt er naar een tijdelijke en betaalbare oplossing gezocht in de vorm van een paviljoen', aldus Sarink. Het paviljoen biedt ruimte om bijvoorbeeld een schoolklas te ontvangen voor een gecombineerde les buiten en binnen. Ook moet het een plek worden waar vrijwilligers die in het park aan het werk zijn even kunnen pauzeren met een kop koffie. Sarink deelt mee dat wethouder Cornelissen 'enthousiast' op dit plan zou hebben gereageerd.

Ander nieuws van het Natuurhus-front is dat het waterschap Vechtstromen boerderij Peeze dat aan de Doorbraak ligt op korte termijn zal opknappen. De deelname van de Stichting Natuurhus Almelo in dit project biedt volgens Sarink vanwege de mooie ligging nieuwe mogelijkheden voor de uitvoering van diverse activiteiten. Het waterschap zou 'zeer positief’ zijn over deelname van het Natuurhus.

Deel dit nieuws!