De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Enschede Promotie krijgt domicilie in het monumentale Janninkshuis

Enschede Promotie krijgt domicilie in het monumentale Janninkshuis

Enschede – Het monumentale Janninkshuis aan de Langestraat tegenover het stadhuis zal per september de nieuwe behuizing worden van de Stichting Enschede Promotie. Ook krijgt het vierde Tourist Info Punt er onderdak. ‘Vanuit deze nieuwe centrale uitvalsbasis zetten wij onze activiteiten voort’, aldus directeur Ter Brugge. Ze laat weten ‘al geruime tijd’ op zoek te zijn geweest naar een pand in de binnenstad, dat de onafhankelijke positie van Enschede Promotie verzekert, zichtbaar is voor iedereen en met de mogelijkheid er een Tourist Info Punt (voorheen VVV-kantoor) in te richten.

Vanwege zijn centrale ligging is het Janninkshuis volgens Ter Brugge ‘een zeer geschikte locatie, van waaruit wij onze activiteiten in de stad goed kunnen uitvoeren’. Een mooie bijkomstigheid is volgens de directeur dat het pand ‘past bij het DNA van onze stad’. Haar conclusie: ‘We zijn dan ook blij dat we zo snel onze intrede kunnen nemen op de nieuwe plek en daarmee toegankelijker zijn voor al onze partners.’

Het toekomstige Tourist Info Punt is dus het vierde in de binnenstad van Enschede. Nu al kunnen bezoekers en bewoners voor informatie terecht bij Boekhandel Broekhuis aan de Marktstraat, Stoet aan de Pijpenstraat en Sam Sam op de Oude Markt. Daarnaast zijn er diverse plekken in de stad waar brochures en folders over 'uit-in-enschede' verkrijgbaar zijn.

De historie van het 'herenhuis' in neoclascisistische stijl, inclusief prominente zuilen, voert zo'n twee eeuwen terug. De naam dankt het monument aan het feit dat het sedert begin vorige eeuw vele jaren diende als kantoor van de textielreus Jannink. Oorspronkelijk woonde textieltycoon Roessingh er met zijn vrouw uit een ander geslacht van textielondernemers, te weten Van Heek, en naderhand ook nog telgen van Blijdenstein, oftewel, het huis bleef tot diep in de vorige eeuw binnen de nomenklatoera der textielnijverheid.

Deel dit nieuws!