De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Bouw van crematorium in Oldenzaal kan beginnen en daarna in Borne

Bouw van crematorium in Oldenzaal kan beginnen en daarna in Borne

Oldenzaal/Borne - De bouw van het nieuwe crematorium in Oldenzaal staat spreekwoordelijk in de steigers. Het gebouw verrijst op een perceel van een kleine duizend vierkant meter aan de Schipleidelaan nabij Het Hulsbeek. Er komt na de bouw in Oldenzaal ook nog een crematorium in Borne. Volgens directeur-bestuurder Molema speelt Crematoria Twente in op de ontwikkelingen binnen de uitvaartwereld, kleinere gebouwen, informeel, dichter bij de mensen (bijna letterlijk A1-locaties), met meer mogelijkheden (privacy) en toegesneden op de tijd (eventing).

Voor het ontwerp in Oldenzaal tekent architect Pavanello, partner van BCT architecten/ingenieurs in Enschede, in opdracht van Crematoria Twente, dat al twee crematoria heeft: een in Enschede/Usselo, de ander in Almelo/Groeneveld. Het laatstgenoemde is eerder dit jaar verbouwd.

De verwachting is dat in Oldenzaal op jaarbasis vijf- tot zeshonderd crematies zullen zijn en in Borne gaat men uit van negenhonderd tot duizend. Het crematorium in Borne wordt getekend door architect Schipper van schipperdouwesarchitectuur en zal eveneens aansluiten op de landelijke omgeving, bij de Hosbekkeweg. De investering voor de bouw van twee crematoria omvat naar verwachting tien tot twaalf miljoen euro, want nog niet alle kosten zijn exact in beeld gebracht.

 

 

Deel dit nieuws!