De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Motie op stapel over verhuizing honk- en softbal Uitsmijters in Almelo

Motie op stapel over verhuizing honk- en softbal Uitsmijters in Almelo

Almelo - De honk- en softbalvereniging Uitsmijters '55 praat, moe van het lopen aan het gemeentelijntje, zelf oriënterend over de mogelijkheid neer te strijken op het sportpark De Riet nu de gemeente Almelo een verhuizing naar de Maardijk te begrotelijk vindt. Het college van burgemeester en wethouders vindt dat de club rustig op Het Maatveld kan blijven en dat er dus niks aan de hand is. De club is het gesol zat en wil een goede plek voor nu en de toekomst. De raadsfracties van Leefbaar Almelo en Minimapartij Almelo kondigen aan dat ze dinsdagavond met een motie komen.

De vereniging wordt al twee jaar aan het lijntje gehouden. Ze moest verhuizen vanwege andere plannen voor Het Maatveld, want daar zouden woningen verrijzen. De gemeenteraad van Almelo trok 250.000 euro uit voor herhuisvesting, de club kwam uit bij de voetbalclub La Première aan de Maardijk en opende in overleg met de gemeente de gesprekken. De aanleg van een honk- en softbalveld voor Uitsmijters'55 moet plaatsvinden in samenhang met een kunstgrasveld voor La Première en vergt uiteindelijk 750.000 euro. Het college houdt evenwel vast aan maximaal 250.000 euro en vindt ook dat Uitsmijters'55 ook op Het Maatveld kan blijven omdat een streep door de woningbouw is gehaald. De gemeente wil het achterstallig onderhoud plus een reservering voor meerjarig onderhoud betalen. Uitsmijters'55 geeft aan dat een andere locatie belangrijk is voor de toekomst van de vereniging. Dat heeft te maken met verdere ontplooiing en met de bereikbaarheid en de veiligheid; wat dichter op de stad is dan verkieslijker dan halverwege Bornerbroek. Het college stelt dat ze de extra lasten gezien de financiële problemen niet kan dragen en er – wordt aangevoerd – waarschijnlijk ook geen toestemming voor zal krijgen van de toezichthoudende provincie Overijssel.

Op initiatief van het raadslid Hümmels (Leefbaar Almelo) heeft het bestuur van Uitsmijters'55 nu ook gesproken met een deputatie van de voetbalclub DRC'12 over medegebruik van sportpark De Riet, waar meer ex-gebruikers van Het Maatveld sporten (de met Rietvogels gefuseerde voetbalclub DVO) en waar de ruimte in elk geval geen probleem hoeft te zijn. De gemeenteraad vergadert volgende week dinsdag trouwens over de ontstane situatie met Uitsmijters'55. Hümmels zegt dat Minimapartij en Leefbaar Almelo ‘financiële ruimte’ hebben gevonden ‘die de gemeente Almelo niks kost’. Hij zegt dat dit op beide locaties mogelijk is, dus bij 'LaP' en bij DRC. Het is aan de club dit te bepalen.

Deel dit nieuws!