De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Bouw van zestien woningen op plek van de Oranje Mavo in Hengelo

Bouw van zestien woningen op plek van de Oranje Mavo in Hengelo

Hengelo - Op de plek van de voormalige (Willem van) Oranje Mavo aan de Isaac da Costastraat en de P.C. Hooftstraat in Groot Driene te Hengelo zullen zestien woningen worden gebouwd indien de gemeenteraad ermee zal instemmen.

Het gaat om twee-onder-een-kappers. De bouw van de grondgebonden woningen geschiedt door projectontwikkelaar BaReTo uit Ootmarsum dat de leegstaande school van de woningcorporatie Welbions koopt. BaReTo is een combinatie van Plegt Bouw te Ootmarsum, Kienhuis Vastgoed te Deurningen en IM-RO Holding te Oldenzaal.

Er zijn geen bezwaren ingediend, zodat er tempo kan worden gemaakt. Het bestemmingsplan Naoorlogse Wijken kan ongewijzigd door de gemeenteraad van Hengelo worden vastgesteld. Een exploitatieplan hoeft niet te worden vastgesteld, aangezien er een anterieure overeenkomst is gesloten met de projectontwikkelaar. Er zijn ook afspraken gemaakt over de inrichting van de openbare ruimte. Het gaat daarbij om een ontsluitingsweg voor de zestien woningen en het behoud van de bomen bezijden de P.C. Hooftstraat.

Deel dit nieuws!