De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hatenboer namens Enschede in Nederlandse delegatie naar Valencia

Hatenboer namens Enschede in Nederlandse delegatie naar Valencia

Enschede - Voor de gemeente Enschede neemt wethouder Hatenboer volgende maand deel aan een stedenreis naar Valencia. Het is de jaarlijkse studiereis voor bestuurders van de grootste steden (G32) en beleidsambtenaren van ministeries.

Het doel van de reis is ‘ontmoeting’ tussen marktpartijen en overheden en het gezamenlijk opdoen van ervaringen in het buitenland ter toepassing op de Nederlandse opgaven in stedelijke milieus. Het gaat dan onder meer om het combineren van historie met ‘nieuw’, de wijze waarop specifieke ingrepen kunnen fungeren als motor voor gebiedsontwikkelingen en kleinschalige stadsvernieuwing in samenwerking met bewoners.

Ook komt ook het zogenoemde ‘Valenciaans Model’ aan de orde: verhandelbare bouwrechten en een geavanceerd herverkavelingsinstrument, waar ze in de Spaanse stad van José Peppino en Mario Benlliure, veel baat bij hebben gehad. Hatenboer en de andere leden van de Nederlandse delegatie laten zich informeren over de Valenciaanse aanpak bij culturele, economische, sociale en stedenbouwkundige ontwikkelingen.

Deel dit nieuws!