De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Confronterende stijl Enschede inzake Twente niet die van Hengelo

Confronterende stijl Enschede inzake Twente niet die van Hengelo

Hengelo/Enschede - Het dreigement van de goemeente Enschede om bij onvoldoende ambitie en pecunia los van de weigerachtige gemeenten in de regio een Agenda voor Twente op te stellen getuigt van de confronterende stijl waarvan Enschede zich bedient. Dat heeft wethouder Bron van Hengelo gezegd op vragen van VVD-leidsman Fiechter.

Fiechter heeft naar eigen zeggen problemen met het Enschedese ‘mes half in de rug’ van gemeenten die het niet met Enschede eens zijn. Bron zei dat de uitspraak van zijn Enschedese confater Welman, die ook voorzitter is van bestuurscommissie Agenda voor Twente, zou ‘prikkelend bedoeld’ zijn geweest, aldus Bron, die benadrukte dat het niet zijn stijl is.

Enschede maakt zich onder aanvoering van Welman én burgemeester Van Veldhuizen sterk voor een bedrag van 12,50 euro per inwoner per jaar, van 2018 tot 2022, voor de Agenda van Twente. Onder druk van andere gemeenten, waaronder de gemeente Hengelo, is dat bedrag verminderd tot 7,50 euro, overigens wel nadrukkelijk met de mogelijkheid dit bedrag tussentijds te verhogen, afhankelijk van ambities en projecten. Een aantal gemeenten, waaronder Almelo, opteerde trouwens voor nóg minder lokaal geld, te weten vijf euro per inwoner per jaar.

Deel dit nieuws!