De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hardenberg en Tubbergen gaan bestuurlijke gesprekken aan

Hardenberg en Tubbergen gaan bestuurlijke gesprekken aan

Tubbergen/Hardenberg - Het college van burgemeester en wethouders der gemeente Tubbergen overlegt deze week met de collegae van Hardenberg over potentiële vormen van (verdiepende) samenwerking.  Het laat onverlet dat Tubbergen ook met de buurgemeente Dinkelland, via het gezamenlijke ambtelijk apparaat Noaberkracht, blijft samenwerken.

Tubbergen is in oppervlakte weliswaar één der grootste gemeenten van Twente (van bijkans 150.000 vierkante kilometer), maar gemeten naar het aantal ingezetenen (ruim 21.000) één der kleinste. De gemeentebestuurders zullen op meerdere beleidsterreinen mogelijkheden tot samenwerking aftasten.

Hardenberg, telt ruim 59.000 inwoners op ruim 317.000 vierkante kilometer en onderhoudt contacten met zowel Twente als Drenthe als ook met de regio IJsseldelta (Zwolle-Kampen). Daarenboven onderhoudt Hardenberg intensieve contacten met de buurgemeente Ommen, met één ambtelijke organisatie (zoals Tubbergen en Dinkelland), waarbij de uitgesproken inzet van Hardenberg een fusie is en die van Ommen bestuurlijke zelfstandigheid.

De bestuurlijke banden van Hardenberg en Tubbergen zijn zakelijk en vriendschappelijk. Er liggen nogal wat economische lijntjes en verder is er sprake van interactie op gebieden als recreatie en toerisme, voortgezet onderwijs, openbaar vervoer en gezondheidszorg.

Deel dit nieuws!