De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Luxe kantoren, high horeca en lichte bedrijvigheid 'op' Indië in Almelo

Luxe kantoren, high horeca en lichte bedrijvigheid 'op' Indië in Almelo

Almelo - De historische booghallen op het Indië-terrein in Almelo zullen worden behouden en krijgen nieuwe functies, zoals luxe kantoren, hoogwaardige horeca (waaronder een ‘luxe afhaalrestaurant’) en lichte liefst ambachtelijke bedrijvigheid. Er zijn volgens gebiedseigenaar/projectontwikkelaar Ter Steege uit Rijssen kansrijke ontwikkelingen.

De hallen staan aan de Laan van Indië. Een groot deel van dit gewezen textielindustriële gebied aan de Haven Zuidzijde is of wordt geschikt gemaakt voor woningbouw. Aan de beoogde verbijzondering zijn, zowel uit oogpunt van erfgoed als stedenbouwkundig, onder druk van de tijd wel concessies gedaan. De kantoorruimte in de zogenoemde Sterkerij op Indië zal worden gemaximeerd op bruto vijftienhonderd vierkante meter.

Gelijktijdig met het plan De Sterkerij, waarvoor de gemeente Almelo het bestemmingsplan aanpast, wordt ook een deel van het aanpalende bestemmingsplan De Velden herzien waardoor daar minder kantoorruimte dan eerder gepland mogelijk is, namelijk een afname tot drieduizend vierkante meter.

De horeca op Indië zal een ‘buurtfunctie moeten hebben die niet concurreert met de binnenstad en maximaal 250 vierkant meter beslaat.

Deel dit nieuws!