De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Twence boekt winst ruim twaalf miljoen euro bij omzet 107 miljoen

Twence boekt winst ruim twaalf miljoen euro bij omzet 107 miljoen

Hengelo – Het afvalverwerkings- en energieopwekkingsbedrijf Twence, met de hoofdvestiging op de Boeldershoek te Hengelo, boekte vorig jaar een netto winst van ruim 12,1 miljoen euro. Dat gebeurde bij een netto-omzet van ruim 107 miljoen euro en komt voor 53 procent uit de verwerking van afval en 47 procent uit de opbrengst van grondstoffen en energie.

Als bron van grondstoffen en energie draagt Twence substantieel bij aan het behoud van grondstoffen voor de kringloop en de productie van energie uit niet-fossiele bronnen. De veertien Twentse gemeenten kunnen de aansluiting bij de circulaire economie, het tempo van verduurzaming en daarmee het bereiken van hun eigen doelen beïnvloeden via hun aandeelhouderschap in Twence.

Niettemin willen Almelo en Oldenzaal zoals bekend van hun aandelen af; daarover lopen momenteel onderhandelingen. Gemeenten in de Duitse grensstreek, voorop Stadt Munster, willen juist aandelen kopen en toetreden tot het concern.

Ondertussen gaan de energieke ontwikkelingen verder. Twence voegt binnenkort de levering van zonne-energie aan zijn pakket toe. Voor de bouw van een innovatieve installatie die mest verwerkt tot honderd procrent herbruikbare materialen, op de oude stortplaats Elhorst-Vloedbelt, verwacht Twence nog dit jaar na gerechelijke procedures groen licht te krijgen.

Deel dit nieuws!