De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Eerste investering Dutch Student Investment Fund in Enschede

Eerste investering Dutch Student Investment Fund in Enschede

Enschede - Het in alle opzichten nog jonge Dutch Student Investment Fund (DSIF), gerund door studenten, sloot deze week de eerste investeringsovereenkomst voor vijftigduizend euro, met het start-up-bedrijf Grasp van UT-promovendus Van der Sluis te Enschede.

Grasp heeft een veelbelovend genoemde technologie ontwikkeld die grote hoeveelheden content op websites of blogs snel analyseert en data-driven advies geeft hoe geschreven moet worden om een boodschap bij de lezer te laten doordringen.

Los van de financiële bijdrage blijft DSIF in de nabije toekomst nauw betrokken bij de ontwikkeling van Grasp. ‘De samenwerking gaat verder dan alleen een financiële injectie’, zegt portfoliodirecteur Kerkdijk van het fonds.

Grasp is een spin-off van de Universiteit Twente en bouwt voort op technologie die Van der Sluis ontwikkelde tijdens zijn promotieonderzoek: een gepatenteerd algoritme dat grote hoeveelheden content als blogs en nieuwsartikelen analyseert en structureert. Grasp speurt binnen content naar zogenoemde ‘sweet spots’ waarop de informatie die iemand leest het beste aankomt. Met die analyses kunnen bedrijven aan de slag om hun boodschap beter over te brengen. Van der Sluis: ‘We hebben de afgelopen maanden gewerkt aan een samenwerking met het Amsterdams-Enschedese contentbureau Blutarsky die met ons de markt gaan bewerken.’

Deel dit nieuws!