De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Combi van Fraunhofer en Universiteit Twente voor slimme industrie

Combi van Fraunhofer en Universiteit Twente voor slimme industrie

Enschede - Bij de opening van het Fraunhofer Project Center bij de Universiteit werden de zegeningen van de'smart industry' uitvoerig bewierookt. Volgens minister Kamp van Economische Zaken, die hedenmiddag de opening verrichtte, moet hoog worden opgegeven van de samenwerking van Frauenhofer met de Universiteit. Er zal gezamenlijk werk worden gemaakt van de ontwikkeling van slimme productietechnologieën voor slimme producten in diverse toepassingsgebieden. De focus ligt daarbij op design en product engineering in complexe hightech-systemen. De nauwe samenwerking met het bedrijfsleven moet zorgen dat de research & developement-inspanningen leiden tot vlotte en succesvolle implementatie in de praktijk.

Fraunhofer moet in Enschede een bijdrage leveren aan de belangrijkste uitdagingen binnen de smart industry, in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven. Het gaat dan praktisch toepasbare technologische innovaties van wetenschappelijke kennis. Frauenhofer zet in op de ontwikkeling van slimme productietechnologieën voor slimme producten in diverse toepassingsgebieden. De focus ligt daarbij op design en product engineering in complexe hightech systemen. De nauwe samenwerking met het bedrijfsleven moet zorgen dat de inspanningen leiden tot vlotte en succesvolle implementatie in de praktijk. De startfase omvat een termijn van vijf jaar en de samenwerkende partijen lanceren in de komende maanden drie van de vijf afgesproken projecten.

Volgens hoogleraar design engineering Van Houten is de afgelopen jaren achter de schermen hard gewerkt aan het opbouwen van een samenwerking met Fraunhofer en het aanhalen van de banden met Duitse partners in de industrie. 'Fraunhofer staat voor maatschappelijk relevante toepassing van wetenschappelijk onderzoek', aldus Van Houten. 'Zij slagen erin de opbrengst van het onderzoek direct te vertalen naar toepassing in de markt, in de industrie. We werken hard aan het doorontwikkelen van Twente als top-technologische regio en we zijn er van overtuigd dat deze samenwerking daar een passende bijdrage aan zal leveren. Duitsland is het belangrijkste achterland voor Twente.' De Fraunhofer-Gesellschaft is een befaamde non-profit organisatie vernoemd naar de Duitse Joseph von Fraunhofer (1787-1826), een befaamde onderzoeker en ondernemer.

Deel dit nieuws!