De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Te kleine meerderheid pandeigenaren in centrum Hengelo voor BIZ

Te kleine meerderheid pandeigenaren in centrum Hengelo voor BIZ

Hengelo - De vastgoedeigenaren in de binnenstad haalden niet de vereiste meerderheid die nodig is voor een bedrijveninvesteringszone (BIZ). Er blijkt wel een kleine meerderheid voor te zijn, namelijk 52 procent, doch niet de vereiste twee-derde meerderheid.

De uitslag is volgens voorzitter Versteeg van de SBPH (pandeigenaren) teleurgestellend: ‘Net als eind 2015 is er een meerderheid, maar niet de vereiste wettelijke meerderheid. Dit is voor ons aanleiding om op zoek te gaan om ons op een andere manier te organiseren. Ik vind het van tegenstemmers een gemiste kans om verantwoordelijkheid te nemen om de binnenstad samen met de gemeente en ondernemers weer op de kaart te zetten.'

Ook binnenstadwethouder Elferink is teleurgesteld, maar wil vooral de positieve ontwikkelingen benadrukken: 'We hebben samen al het nodige in gang gezet en er gaat nog veel meer gebeuren. We moeten door en we gaan door om de binnenstad van Hengelo aantrekkelijker te maken.' De wethouder weet dat de gemeenteraad van hem op korte termijn actie verlangt om het stadscentrum van Hengelo aankkelijker te maken, door de leegstand te verminderen, nieuwe functies tor te voegen en activiteiten van stapel te laten lopen.

Onder DE eigenaren van onroerend goed mag er dan onvoldoende belangstelling zijn voor een BIZ, de centrumondernemers organiseren zich vrijwillig in een bedrijveninvesteringszone, die eind vorig jaar voor een tweede termijn van vijf jaar is verlengd. Ze betalen een heffing aan de gemeente en de opbrengst komt ten goede aan de Stichting Centrummanagement Hengelo die het geld aanwendt voor activiteiten in de binnenstad.

Deel dit nieuws!