De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Minimapartij in Almelo zet een Meldpunt Huishoudelijke Hulp op

Minimapartij in Almelo zet een Meldpunt Huishoudelijke Hulp op

Almelo – Er komt binnen de Minimapartij in Almelo een meldpunt Huishoudelijke Hulp. Het is volgens het raadslid Bolhuis van de Minimapartij, één zetel in  de raad, afgescheiden van de PvdA, ‘onbestaanbaar’ dat het Almelose beleid rond de huishoudelijke hulp ‘al ruim een half jaar niet in lijn is met de wet’.

Bolhuis wijst er in een persbericht op dat de afgelopen najaar benoemde wethouder Van Wijk zulks recent heeft toegegeven. ‘Ook schriftelijke én mondelingen vragen van de Minimapartij hebben nog niet tot de noodzakelijke aanpassingen geleid’, aldus Bolhuis. De inwoners van de stad hebben volgens er volgens haar 'gewoon recht op' dat het college ervoor zorgt dat ze zich met zijn beleid aan de wet houdt.

De partij, die zegt op te komen voor Almeloërs met een minimaal besteedbaar inkomen, maakt zich volgens haar voorvrouw ook zorgen over de werkgelegenheid van de huishoudelijke hulpen. ‘Zij verrichten zwaar werk voor een minimaal loon en veel contracten lopen aan het eind van dit jaar af. Zorgaanbieders weten nog niet met welke aanpassingen de gemeente komt en kunnen hier dus niet op anticiperen.’

Bolhuis weerspreekt Van Wijk die heeft gezegd dat niemand tekort komt of zal komen, want de Minimapartij hoort andere geluiden. Om die reden zet de partij een Meldpunt op voor mensen die vinden dat ze echt te weinig huishoudelijke hulp krijgen, of te veel moeten betalen (uren bijkopen). Door persoonlijke ervaringen te bundelen wil de Minimapartij inventariseren of daadwerkelijk niemand tekort komt.

Deel dit nieuws!