De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Raven legt het af tegen Hofland: politiebureau in Rijssen/Zuna

Raven legt het af tegen Hofland: politiebureau in Rijssen/Zuna

Rijssen/Nijverdal - Het basisteam Twente West van de politie zal worden gehuisvest in een neuw pand dat zal verrijzen aan de Morsweg in Rijssen, nabij Zuna, dat weer kleindeels in in Hellendoorn ligt en grootdeels in Wierden. Met deze gemeenten vormr Rijssen-Holten de politie-eenheid Twente West.

Her politiebureau aan de Grotestraat in Nijverdal (Hellendoorn) zal worden gesloten, het bureau in Wierden is al jaren opgeheven. Net als in Wierden zal in Nijverdal de politie voor een kantoorruimte/steunpunt krijgen, vermoedelijk ten gemeentehuize.

De gemeenten Rijssen-Holten en Hellendoorn hebben bij monde van hun burgemeesters Hofland en Raven achter de schermen zwaar gelobbyd voor de vestiging in hun gemeente, in opdracht van hun gemeenteraden, waarbij ze hun prestiges vol in de strijd gooiden. Hofland en Raven deden dit professioneel, ofschoon ze elkaar qua besturlijke mores niet zo liggen.

Mede om deze reden duurde het erg lang voor er een knoop werd doorgehakt. Onlangs liet de Nationale Politie, die de druk opvoerde, binnenskamers weten dat Hellendoorn en Rijssen-Holten er hoe dan ook vóór 2017 uit moesten zijn, want Twente West had in zijn rol van het Gallië van Landsdeel Oost al lang genoeg tegengehouden wat niet viel tegen te houden: één bureau voor politie.

Deel dit nieuws!