De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Dinkelland verhoogt de grondprijs voor huizen waar dat mogelijk is

Dinkelland verhoogt de grondprijs voor huizen waar dat mogelijk is

Denekamp - In een aantal toekomstige woonwijken verhoogt de gemeente Dinkelland de grondprijs. Dit gebeurt omdat het volgens het college van burgemeester en wethouders spoort met een marktconforme prijsstelling nu de huizenmarkt gaandeweg weer aantrekt.

Na een aantal jaren waarin het prijspeil gelijk bleef of daalde, kan er letterlijk en figuurlijk weer omhoog worden gekeken, meent het gemeentebestuur van Dinkelland. De gemeente zegt dit mede te doen op basis van het advies de prijzen te verhogen in het taxatierapport dat drie makelaars/taxateurs hebben opgesteld. Dit wil niet zeggen dat de gemeente de prijzen klakkeloos verhoogt. Er zal rekening worden gehouden met de omgeving en het voorzieningenniveau. In de kleinste kernen Lattrop, Tilligte en Noord-Deurningen blijven de grondprijzen gelijk. Voor de kavels in de tweede van 't Spikkert te Weerselo, Diezelkamp in Saasveld en Deurninger Es neemt de vierkante meter-prijs met een tientje toe en voor kavels op Pierik te Denekamp en Brookhuis te Ootmarsum) zal vijftien euro de vierkante meter meter meer moeten worden neergeteld. De prijsverhogingen zijn ex btw.

Wie dit jaar een verkoopovereenkomst van de gemeente ontvangt, betaalt overigens nog de huidige grondprijs. En afgelopen week zijn de belangstellenden die hebben aangegeven dat ze een overeenkomst willen ontvangen op de hoogte gebracht van de grondprijswijziging.

Deel dit nieuws!