De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Oldenzaal in de Tuinen aan de slag met Bombazijn en Palthehuis

Oldenzaal in de Tuinen aan de slag met Bombazijn en Palthehuis

Oldenzaal - In de historische kern van Oldenzaal zal weldra een begin worden gemaakt met de restauratie van de stadsbrouwerij De Bombazijn en met de verbouwing annex de herinrichting van het museum annex expositieruimte Het Palthehuis. Het college van burgemeester en wethouders stelt hiertoe de middelen beschikbaar in het kader van het binnenstedelijke project De Tuinen als onderdeel van het Masterplan Binnenstad.

De Tuinen dienen een ‘unieke groene oase’ te worden ‘met ruimte voor cultuur en ontspanning binnen het historische karakter van de binnenstad’ in overleg met de eigenaren van de tuinen, de aanwonenden, milieuclubs en (horeca)ondernemers. Huub Zoontjes en Frans van Es hebben de opdracht gekregen een concept- inrichtingsplan te maken.

In het kader van de Gebiedsontwikkeling Noordoost Twente is voor de restauratie van de Bombazijn anderhalve ton beschikbaar, waarvan de helft van de gemeente én de helft als cofinanciering van de provinciale overheid. De initiatiefnemers van De Bombazijn zijn al geruime tijd in gesprek met de erven Vlaskamp. Om hun optimale plan te realiseren willen ze namelijk een klein stuk van het perceel kopen, momenteel nog in eigendom van de erven.

Het bestuur van Het Palthehuis wil onder andere het voormalge woonhuis herinrichten, de ingang verplaatsen naar de zijkant van het pand en het achterhuis verbouwen ten behoeve van en ruimte voor een vaste presentatie over de stad Oldenzaal. Dit wordt meegenomen in het inrichtingsplan voor De Tuinen. Met het bestuur van het Palthehuis voert de gemeente gesprekken over onder meer de tentoonstellingsruimte die men nodig heeft.

Deel dit nieuws!