De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Bijleveld tot Engbers: 'Dinkelland is iets waar we niet over spreken'

Bijleveld tot Engbers: 'Dinkelland is iets waar we niet over spreken'

Denekamp/Enschede - Ofschoon commissaris van de koning Bijleveld naar eigen zeggen van mening is ‘dat Dinkelland iets is waar we niet over spreken', bracht ze deze gemeente aan de Duitse grens vanavond zelf in de Statenzaal ten provinciehuize ter sprake bij het afscheid van het Enschedese CDA-statenlid Engbers. De commissaris releveerde namelijk dat Engbers wethouder in Dinkelland is geweest, waaarna schade en schande werden weggelachen.

Vervolgens ging de statennestor Van Dijk, leidsman van de SGP in Overijssel, zonder enige terughoudendheid in op de bestuurlijke mores der gemeente Dinkelland. Zo vond hij dat Engbers, geboren in Geesteren, tegenwoordig woonachtig in een verbouwde school te Enschede, vrij vertaald vief, fris en vrolijk uit de leeuwenkuil  bij de Sint Nicolaaskerk was geklauterd. ‘Eigenlijk ben je er nog tamelijk ongeschonden uit gekomen’, aldus Van Dijk.

Engbers kreeg behoorlijk zijn deel mee van de bestuurlijke omgangsvormen op de oevers van de Dinkel; hij stond er bloot aan kritiek omdat hij weliswaar een huis in Ootmarsum had gekocht, doch in Oldenzaal woonde, waar raadsleden en ambtenaren in Dinkelland aanstoot aan namen. Dat zijn wederhelft, architect Judith Lansink, raadslid was te Oldenzaal verergerde de situatie, want volgens burgemeester Willeme was de integriteit in het geding.

Engbers was voor hij toegaf aan de lokroep om wethouder te worden in Dinkelland, waar ze mekaar toen dus ook al de tent uitknokten, trouwens al een aantal jaren lid der Provinciale Staten van Overijssel geweest.  En na het Dinkellandse avontuur werd hij, vanaf 2011 dus wederom provinciaal volksvertegenwoordiger, geroepen door de christendemocratie. Vanwege de komst van een tweede kind, plus tal van bezigheden die hem voldoende van de straat houden, besloot hij het statenlidmaatschap er opnieuw aan te geven. Al is niks voor eeuwig. Engbers is een politiek dier en al het goede bestaat uit drie, weswege een nieuw politiek avontuur denkbaar is. Dat zou qua scheepsrecht zomaar in het provinciehuis kunnen zijn. Dinkelland, daarover spreekt Engbers weinig… Zijn opvolger in de statenfractie ex-burgerlid Van Moorsel.

Deel dit nieuws!