De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Streven naar beperkte Agenda van Twente, maar zonder afremmers

Streven naar beperkte Agenda van Twente, maar zonder afremmers

Hengelo - Voor het samenstellen, financieren en uitvoeren van nieuwe Agenda van Twente moet draagvlak worden gevonden in zoveel mogelijk gemeenten in de regio. Het mooiste zou zijn als alle veertien Twentse gemeenten meedoen, maar dat is volgens voorzitter Van Veldhuizen van de Regio Twente geen wet van Meden en Perzen. Want het is ook graag of helemaal niet; er dient te worden gewaakt voor wat Van Veldhuizen dictatuur van de minderheid noemt.

Alle gemeenteraden in Twente zullen zichnog dit jaar een besluitvormend buigen over de toekomst van een gezamenlijke investeringsagenda, eeentje waarvan de realisering voor alle gemeenten van belang zou moeten zijn. Veel gemeentebestuurders vinden dat dient te worden gestreefd naar een agenda die beperkt is van opzet, met onderwerpen waarin iedereen zich herkent, zodat er weinig kans bestaat op achterklap en achterdocht.

De inhoud moet leidend zijn, niet het geld. In de nieuwe Agenda van Twente dient gezocht te worden naar een gemeenschappelijke deler. Wel is het van belang om tempo te maken en te houden teneinde de investeringsdrift niet te laten verzanden of verstuiven. Volgens voorzitter Welman van het Platform voor Onderwijs en Werk Twente is het denkbaar en werkbaar dat alle gemeenten zich vinden in een aantal beleidsmatige programma's voor de regio, maar dat niet alle gemeenten zich voor zich voor dezelfde programma's druk gaan maken.

De afgelopen tijd bleek al in diverse gemeenteraden dat de prioriteiten uiteenlopen. Zo hebben de wethouders Meulenkamp en Kleissen van respectievelijk de gemeenten Hof van Twente en Dinkelland voor een investeringsagenda ten dienste van de agrarische economie van het Twentse platteland.

Deel dit nieuws!