De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Bedrijfsleven, overheid en scholen voor transport en logistiek

Bedrijfsleven, overheid en scholen voor transport en logistiek

Oldenzaal/Rijssen - De gemeenten Enschede, Oldenzaal en Rijssen-Holten en de provincie Overijssel dragen 350.000 euro bij aan scholingstrajecten van het regionale voorbereidend en middelbaar beroepsonderwijs en transportbedrijven in de regio Twente. Het regionale bedrijfsleven fourneert ook 350.000 euro en de rijksoverheid eveneens, zodat ruim een miljoen beschikbaar is.

Binnen het samenwerkingsverband OT&L richten scholen en transportbedrijven in Oldenzaal een nieuw opleidingscentrum op. Verder zal in in het al bestaande centrum aan de Morsweg te Rijssen naast de opleiding Chauffeur Wegvervoer óók de opleiding Logistiek Medewerker worden aangeboden. Dezelfde opleidingen zullen in Oldenzaal worden verzorgd. Hiermee wordt voorzien in de steeds groter wordende vraag naar personeel. Door de voortdurend groter wordende uitstroom van gekwalificeerd personeel dreigt een tekort te ontstaan aan goed opgeleide vakkrachten.

Door het spreiden van de opleidingslocaties zitten aankomende vakkrachten dichter bij de bedrijven in de logistieke branche, wat de aansluiting van het onderwijs op het bedrijfsleven bevordert. De opleidingscentra regelen de gegarandeerde banen voor de studenten. Na het behalen van het diploma kan de werknemer zonder meer aan de slag binnen het vakgebied bij één der aangesloten bedrijven. Tevens is er sprake van docentenstages, wat cruciaal heet te zijn voor het geven van praktijkonderwijs.

Vanuit de regio Rijsen-Holten zijn Müller Fresh Food Logistics, Nijhof-Wassink, Pultrum, P&K, Baan Rijssen, Brinks, Dekker Rijssen, Leverink Transport, Teunis, Ten Brinke, WTR en Wessels Rijssen aangesloten. Vanuit de regio Oldenzaal-Enschede doen Beijer Transport & logistics, Heisterkamp Transportation Solutions, HST Groep, Huuskes, De Monnik Dranken, Kuipers Logistics, VSW Expeditie, Grolsch, Rhenus Logistics, Steghuis Transport Twente, Bleckmann, Willem Dijk Groente en Fruit mee.

Deel dit nieuws!